Cogito,ergo sum

Poţi rămâne prieten cu cel care ţi-a fost iubit?

Posted on: iulie 29, 2013

Viaţa ne pune constant faţa în faţă cu întrebări la care nu există deja un răspuns concret sau măcar unul aproape sigur. Una dintre ele este: „poţi rămâne prieten cu cel care ţi-a fost iubit?”

Înainte să vă scriu, am făcut un scurt sondaj printre prieteni şi, din păcate, ieri nu am găsit niciun “Da” printre răspunsuri.

Toţi mi-au spus că acolo unde au existat sentimente de iubire şi atracţie sexuală nu mai încape şi povestea cu prietenia sinceră, fără interese sexuale sau, mai mult, fără regrete, fără o oarecare suferinţă.

Întotdeauna unul din doi rămâne cu o cicatrice mai mare în urma unei despărţiri şi acela, mai mult ca sigur, nu va reuşi să rămână prieten cu fostul.

Şi totuşi… se învârte!

Sunt puţine teorii general valabile în lume, adică foarte puţine nu pot fi combătute prin exemple, cât de puţine ar fi acestea.

Şi, pentru că nu aş fi putut să vă ofer exemplul meu personal (cu foştii iubiţi am rămas cunoştinţe, mai degrabă decât prieteni) am răsfoit google-ul şi am dat peste câteva poveşti interesante. Se pare că există prietenie între doi foşti iubiţi…

De cele mai multe ori sunt bărbaţi care au rămas cu o impresie foarte bună despre femeia cu care au trăit: “este deşteaptă, amuzantă, are o privire şireată şi curioasă, este responsabilă, ambiţioasă, nu se sperie uşor şi crede în mine – actualmente este prietena mea cea mai bună şi, da, fosta mea iubită.”

Cei mai mulţi au pus capăt relaţiilor pentru că nu exista compatibilitate sexuală, dar şi-au promis că vor continua sub forma unui altfel de parteneriat care, contrar aparenţelor, a funcţionat de minune.

O astfel de alegere devine oarecum naturală – iubita ta devine încă din timpul relaţiei mai mult soră decât amantă, mai mult colegă de cameră decât cea cu care ai vrea să faci copii.

Începi să faci din ce în ce mai puţin sex, te simţi atras(ă) de alte femei/ bărbaţi, dar nu i-ai face niciodată să sufere pentru că iubirea ta s-a transformat tot în iubire, dar într-un alt fel de iubire – una care nu mai are nicio legătură cu relaţiile amoroase.

Trauma care urmează unei despărţire se estompează cu mai multă uşurinţă pentru că, în primul rând, nu trebuie să te obişnuieşti cu ideea că ai pierdut pe cineva din viaţa ta, complet.

Sau cel puţin aşa spun unii, pentru alţii (cei mai mulţi) toată această prietenie este o mare minciună care acoperă, de fapt, o prelungire a relaţiei trecute, sub forme diverse. O nerenunţare completă a ceea ce a fost.

Apoi, oare câţi dintre partenerii din exteriorul prieteniei voastre ar accepta ca, o dată la trei zile, să iasă în oraş cu fosta sau fostul iubitului/ iubitei, oricât de „prieteni fără beneficii” au rămas?

Iar acolo unde a fost cândva un strop de foc, rămâne sigur fum, inerente gelozii sau tachinării – ar putea fi o prietenie, dar care, poate, să poarte alt „nume”.

 

sursa:http://www.one.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

iulie 2013
L M M J V S D
« iun.   aug. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pagini

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 12 urmăritori

Cele mai bine evaluate

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: